Helsingin kaupungin kesänäyttely

Ensimmäisen maailmansodan vuosina Helsinki oli maailman linnoitetuimpia kaupunkeja. Helsingin ulkosaaristoon rakennettu Viaporin merilinnoitus suojasi kehänä Helsinkiä; Maihinnousu sotilassaarille on ollut ankarasti kiellettyä. Luontoa rajoitukset eivät ole koskeneet. Sotilastoiminnan seurauksena linnoitussaarille on kehittynyt ainutlaatuinen luonto ja kulttuurimaisema. Aarresaaret -näyttely suunniteltiin tuomaan esille Helsingin salaperäisen ulkosaariston luonto ja historia mahdollisimman monipuolisesti.

Aarresaarilla oli viisi valokuvanäyttelyä, laaja ulkosaariston esittely, toistakymmentä multimediaa, saariston luontoa esineinä ja kaiken yläpuolella Harmajan majakka tuikkimassa keskellä näyttelyä. Näyttely ylitti kaikki odotukset, kävijöitä kesän aikana oli yli 150 000, mikä on Kaupungintalon ennätys. Jopa Ateneumin kesänäyttely kalpeni Aarresaarille.

Näyttelysuunnittelun lisäksi Neogen suunnitteli ja toteutti tapahtuman verkkosivut, jotka löytyy nykyisessä inkarnaatiossaan täältä: www.aarresaaret.fi

Näyttelyn valokuvaajia olivat Petri Asikainen, Kimmo Lahikainen, Jussi Leppänen, Sakari Manninen, Jarmo Nieminen ja Lisse Tarnanen. Multimediatuotanto Sakari Manninen | Open Eyes Productions Oy ja T:mi Petri Asikainen.

Helsingin Kaupunki, Virka Galleria
n. 150 valokuvaa, 12 multimediaa, Harmajan majakan pienoismalli ja esineistöä